subjektivno in objektivno besedilo

Preberi besedili. 


 

1 2

Najhitrejši avto na svetu še brez strehe

Bugatti veyron 16.4 je dobil še različico grand sport, ki ima pomično streho. Kabrioletskega oziroma roadsterskega veyrona bodo začeli izdelovati spomladi prihodnje leto, poganjal pa ga bo enak motor kot kupejevsko različico. Torej osemlitrski 16-valjnik s 1.001 konjsko močjo (736 kilovatov). Za pospešek do stotice bo novinec potreboval 2,5 sekunde, ni pa še jasno, ali bo dosegal enako najvišjo hitrost kot kupejevski veyron, torej 406 kilometrov na uro. Tudi cena še ni znana, a pod milijon evrov zagotovo ne bo.

Neskončno hud avto

Hudo … Končna cena veyrona 16.4 bo verjetno tudi poštena, sicer je pa prekrasen. Bi ga imel! Ta hitrost je neverjetna, kot bi imel formulo doma. Glede na cestnoprometne predpise pa bi verjetno moral lepotca naložiti na vlak in se odpeljati na sever k bratom Nemcem. Tam bi potem lahko po mili volji dirkal po njihovih avtocestah. To pa verjetno nima smisla.

Pa še z zavarovanjem bi imel težave – nihče pri nas ga ne bi hotel zavarovati. Če drugič premislim, bi ga vseeno imel. Ha ha … Kaj pa ti, a bi ga imel?

(Miloš Milač, 7. 8. 2008, www.finance.si)

Kratek filmček, kjer si lahko ogledaš omenjeni avto, je na strani http://www.bugatti.com/en/veyron-16.4.html, tehnični podatki in fotografije najdeš na strani http://united-team.mojforum.si/united-team-about1140.html

 

Kaj je tema obeh besedil?

Avto veyron 16.4.


 

 

 

 

avtor